När blev det fel att säga neger?

Alltså, jag har de senaste dagarna hört flera radioprogram och läst artiklar om hur hemska poliser vi har i Sverige som använder sig av ordet neger.

Vilket ord som helst kan väl bli ett skällsord om man använder det i fel syfte och med fel betoning. Men ordet neger i sig har aldrig för mig varit fel att använda. Jag säger fortfarade negerboll, trots att endel stirrar surt på mig.
Pippis pappa är negerkung - inte har Astrid Lindgren blivit utskälld för det......

Knepigt att idioter kan komma och lägga beslag på ord, flaggor och sånger och se till att vanligt folk inte får uttrycka sig som de vill längre.

Kommentarer
Postat av: DaisyAndMe

Det har nog med att göra att de vita kallade sina svarta slavar för just det där ordet (fast den amerikanske formen) en gång i tiden. Sverige har ju inte detta i sin historia, så det ordet har inte samma betydelse i våra hjärtan, men här har det en annan mening.

2009-02-16 @ 23:15:59
URL: http://www.daisyandme.net
Postat av: DaisyAndMe

Du har något att hämta inne hos mig!



http://www.daisyandme.net/daisyandme/2009/02/hj%C3%A4rtev%C3%A4rmare.html

2009-02-23 @ 08:37:27
URL: http://www.daisyandme.net
Postat av: Njut i din trädgård

här i Sverige, närmare bestämt i Svenska akademins ordbok (gamla upplagor) finns en skrämmande förklaring för vad en neger skulle vara. Minns inte exakt, men det är extrem nedvärderande för svarta. Så jag tycker det ligger något i att neger inte är ok, såvida inte det finns många svarta som gillar ordet - men det tror jag inte.

2009-02-26 @ 13:31:54
URL: http://czmastergarden.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0