Ostkaka med hjortronsylt och grädde

Jo, det är mer än sant. För det blev två portioner. Underbart gott.

Var på dop på en liten ö i går, i världens minsta kapell. Underbart vackert. Efteråt var det sallad och kyckling - ååå - bättre än soppkompisen. Det var ju kyckling i alla fall.

78.1

65 kilo kunskap har farit till himlen

I natt försvann en fantastisk man från livet
En man full av erfarenhet och upplevelser
En nittioårig kunskapsbank

Lämnade oron, ensamheten

Möttes av sin älskade
Väntandes
Längtandes
Nu tillsammans

Känsla av lugn

Mitt i en landningsbana

Mitt i värmen tog jag mig för att plocka svarta vinbär. Nu råkar det vara så att ett bisamhälle fått en fin kupa några meter från buskarna och sittandes mitt i deras landningsbana - det blev jag.
Tillslut tog dock de surriga övertaget, så efter en och en halv buske och två-tre liter bär så fick plockaren snällt flytta på sig och ge plats åt de arbetande.

Surr

Tror ni hon är vaken?

Funderar på om hon är vaken.
Vännen.
Bor en bit bort.
Kom på att det finns två.
Vänner.
Som nog sover.

Den ena kan väckas.
Om hennes närvaro snabbt behövs.
Bara en liten tripp och ett dunk på dörren
Den andre krävs det mer för att väcka
Bil, flyg, bil - massor av tid
Kanske räcker det med att ringa






Värme

En underbar, vacker, kärleksfull vän sover i gräset en het dag.


Lyckliga bilder

Hm. La in en kategori som jag tyckte behövdes för att må bra. Ser lite torftigt ut nu dock då bilderna lyser med sin frånvaro. Tålamod min vän - tålamod.

Sakta - men endå ner

Vaknade till ännu en dag med blå himmel och kycklingsoppa. 78.8 idag, det går sakta - men det är fortfarande värt soppandet. Vaniljmonstret tittar jag inte åt längre. Eventuellt ska jag ge mig på att testa nån liten chokladshake - det kanske bara är en inbillning att det kan vara lite gott.

Kräftor x 2

Hela köket invaderades av kräftor i dag, som skulle skalas skalas skalas. Det ska kokas kräftfond på alla tusen skal. Kräfta nummer två, det måste vara Kaah som vågat vägra solskydd i hettan.

Middagen blev grillad fläskfilé och majskolvar - mumsigt värre.

Är fortfarande grymt imponerat av att inget godis slunkigt ner i magen. Just det ja, får bortse från den lilla mörka chokladbiten som fullkomligt överföll mig i fredags kväll.

Hett 

Ännu en dag i ljuvligt sken

Havet, vinden, salta barn. Massor av härliga känslor, helt utan bullar och godis.
Åt taimat i går, en helt underbar middag.

Still i dag på vågen.

Kissa i havet

Efter en brakmiddag i går, popcorn och lite mörk choklad på kvällen så väntades inte ett så bra resultat i morse. Men 79.0 stod det - nöjd, helt klart. Så det var inga problem att motivera sig till en shake till frukost.

Trotsar vattenintaget i dag och tar en tur till havet trots att det inte finns toalett. Får väl minska drickandet några timmar innan. Eller göra som fiskarna - kissa i havet.

Blubb

Trefika, trefika, syndiga trefika....

Sagt och gjort. Ett trefika är infört. Efter tre dagar har det blivit en fast tradition att ge sin kropp något ätbart kring tresnåret. Hur i hela friden ska man klara sig på shake till frukost, shake till lunch och sen inget alls fram till middag.
Nix pix. Inget för mig.

Dag ett blev det ett kokt ägg
Dag två blev det en skiva lufttorkad skinka
Dag tre - idag - festade jag till det ordentligt med en tomat, en morot och en näve svartavinbär.

Det känns väldigt bra. Betydligt lättare att laga middag utan att äta upp alla som kommer inom fyra meters avstånd.

Yes

Ett monster - ej gjort i vanilj

Till min stora fasa har jag upptäckt ett monster till och det är inte gjort i vanilj. Inte en endaste liten vaniljbit så långt ögat når. Inte går det att äta heller.

Det morrar, fräser, gnäller och suckar. Hoppas att det avlägsnar sig snarast möjligt och innan det hinner såra nån annars lycklig liten själ.

Vet hur det uppkommit - värme och brist på pannkakor och choklad.
Dock förbjuden att bota.

Adjö lilla närbelägna mysiga sjö

Knorr och kurr och längtan efter bad.

Klockan börjar närma sig 12 och temperaturen drar sig upp mot 30 grader. Vet inte riktigt om längtan efter kycklingsoppa är så stor, men längtan efter mina jeans är desto större. Så det är bara att glatt titta på när Lyckliga Tu äter sin spagetti med köttfärsås och själv mumsa i sig sin klimpsoppa.

Funderar på att ta mig till havet eller kanske nån liten närbelägen mysig sjö. Då har vi bara ett problem. Vattnet i min kropp - som ibland måste ut. Kanske skulle inhandla nån slags portabel toalett att knixa med sig i bilen. För sluta dricka vatten för en stund, det måste vara omöjligt.

knip

Ljuvliga dofter och spårämnen

Tänk att en liten yogurt och en leverpastejmacka kan dofta så gott på morgonkvisten. Lyckliga Tu åt sin ljuvligt doftande frukost samtidigt som jag slurkade i mig min grönsakssoppa.

Lyckas bra nu med att undvika explosioner, men fortfarande finns det lite slebbiga klumpar i som inte löses upp. Tyvärr kan man ju inte låta dessa uschlingar ligga kvar längst ner i koppen - då får man ju inte i sig alla vitaminer, mineraler och spårämnen. Visst låter det gott med spårämnen, undrar just vad det är för mumsigt.

79.6 i dag

Eldprovet

Att stå och steka pannkakor till Lyckliga Tu samtidigt som man brottas med ett varmt vaniljmonster - det är vidrigt. Aldrig ska jag titta åt det monstret igen, det lovar jag. Inte varmt och inte kallt. Inga fler chanser här inte. Tur att det finns grönsaks och kycklingkompisar att ta till istället.

Sorgen över att inte få mumsa i sig den första varma ,sockriga, underbara pannkakan - den sitter kvar. 
Skulle ha sockrat ett litet tunt lager på härligheten i pannan då jag precis vänt den. Väntat tio sekunder, sedan vikt ihop den och lagt den på min tallrik. Skurit och njutit. Ahhh.

Puh

Snorta frallor

Sätt en nyvarm hembakt fralla under näsan
Blunda
Tryck frallan innåt - uppåt
Dra ett dunderandetag
Dröm dig bort  och njut


Mätt och glad - kycklingspad

Jaha, intressant. Lyckades bortkollra en explosion denna gången. Lite fix och trix så löste det sig utan slabb på kläder, golv och skåp. Köket tackade ödmjukast.

Helt okej smak också. Föredrar helt klart varm dryck. Ska nog testa att värma monstret i morgon bitti och ge det en ny chans.

La la laa

Väntar på en ytterliggare explosion

Stolt över min dag i går. Åt middag vid halv sex, sedan var det inget mer som hamnade i magen. Utom kanske ett och annat knott som surrade ner när jag var ute på kantarelljakt på kvällskvisten. Kan man inte hålla snattran och ha munnen stängd så kan man få sig en proteinchock i form av knottpaj till kvällsmat om man går utanför dörren på kvällen.
Hade hellre velat ha en ljuvlig fralla med lufttorkad skinka dock.

79.7 var de första siffrorna jag såg i morse - det duger. Då kan jag tänka mig ännu en dag med monster och explosioner. Eller, nja - kanske inte monster. Får se om jag lyckas att skaka frukosten utan att köket får sig en kladdig dusch.

Tjo

Syndar med ägg.

Till lunch idag blev det en käck grönsaksexplosion. Det gick visst inte så bra att skaka grönsakspulver med kokhett vatten. En femtedel av lunchen hamnade lite varstans, utspridd i ett intet ont anande kök.

Nu har jag precis blivit klar med den efterlängtade middagen. Potatisen puttrar och köttbullarna gottar till sig i såsen.

Så här långt är dagen helt ok. Om man bortser från vaniljmonstret i morse, den dock ätbara explosionen vid lunch, och ett syndigt ägg som tvingade sig in i min mun vid tretiden.

Hopp

Galet sugen på pannkakor

Vågen står på 80.5 kilo och första vaniljdrinken är i magen. Inget att längta till direkt. Har väldigt svårt att dricka saker som inte tilltalar mig.

Jag hoppas innerligt att detta ger ett snabbt resultat så det sporrar mig att fortsätta. Annars kommer snart de gudomliga frallorna, bullarna och pannkakorna snart slinka ner med hast - som vanligt.

Jag sitter redan och förbereder dagens middag i huvudet. För jo, middag kommer fortfarande att intagas i fast form. Det är ju inte meningen att jag ska avlida, bara bli några hekto mindre.
Vatten baljas i min kropp också - men det är bara gott, gott, gott.


RSS 2.0